• Header1
  • Focus Apps op tablet en smartphone
  • Header2

Faalkosten? Bij ons valt het wel mee.

Herkent u dit? Ik hoor het namelijk nog regelmatig. En we weten toch allemaal dat het helemaal niét meevalt. De rapporten over faalkosten zijn niet mals. In de meeste gevallen gaat het in de bouwsector om inefficiënte processen, matige communicatie tussen de bouwpartners en sturen op de goedkoopste inschrijvingen. Allemaal oorzaken die voor onvoorzien extra werk zorgen. En het herstellen van fouten is nu eenmaal veel duurder dan gewoon de juiste dingen in één keer goed doen.

Faalkosten. Bij ons valt het wel mee.

Als we de USP onderzoeksresultaten mogen geloven, ligt het percentage faalkosten gemiddeld tussen de 5 en 13% van de omzet. U hoeft geen wiskundige te zijn om in te zien dat het hier om hoge bedragen gaat. En dat terwijl de winsten vaak veel lager liggen.

De Bouw zit echter ook niet stil. Nieuwe systematiek, betere software, LEAN en BIM zijn activiteiten die moeten leiden tot lagere faalkosten. Zeker van belang in deze wat mindere periode voor de bouw.

Blijft uiteraard wel dat men moet weten wáár men besparingen kan realiseren. Welke processen gaan goed en welke kunnen nog beter? Met welke onderaannemers werken we het best samen en van welke kunnen we het beste afscheid nemen?
Meten is weten; registreren dus van alle klantsignalen die de organisatie bereiken.

En pas als men deze processen goed op orde heeft, kan men waarschijnlijk met recht antwoorden:
“Faalkosten? Bij ons valt het echt wel mee”.

 

 

 

 

Contact
Crown Business Center
Welcome CCS
Ericssonstraat 2

5121 ML RIJEN
T 013-571 88 44